საავტორო მეღვინეობა «ჩიტოს ღვინო» დაარსდა 2017 წელს. დამაარსებელი და მეღვინე, მისი დამფუძნებელი და მეღვინე, თბილისელი ნინო ჩიტოშვილი განათლებით პიანისტია.
საფერავი, ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
წითელი მშრალი ღვინო საფერავი 2021. პრემიუმ კლასის ღვინო გამორჩეული ძლიერი არომარებით, მკვეთრი გამორჩეული გემოებით და გემოს ხანგრძლივი დაბოლოებით. გემოში სჭარბობს ალუბლის, შავი პილპის და ქლიავის ჩირის არომატები. საშუალოსხეული და მაღალი ტიტრული მჭავიანობა ხაზს ესვამს ღვინის მაღალ გასტრონომიულ თვისებებს.
რქაწითელი-მწვანე 2022 წელი, ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
მშრალი ქარვისფერი უმაღლესი ხარისხის ქვევრის ღვინო. დუღილი და შემდგომი მაცერაცია ჭაჭა-კლარტზე 7 თვის განმავლობაში. შემოდგომის გამხმარი ფოთლებისა და თამბაქოს არომატები. ნებისმიერ ბუფეტის დაუვიწყარს ხდის.
რქაწითელი – ქისი – ხიხვი 2022 წ., ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
მშრალი ქარვისფერი პრემიუმ კლასის ქვევრის ღვინო. ალკ.12% ღვინო დაყენებულია ქართული ტრადიციული ტექნოლოგიით-ქვევრში. ფერმენტაცია და შემდგომი მაცერაცია გავლილი აქვს ჭაჭა-კლერტზე 7 თვის განმავლობაში. ღვინო გამოირჩევა მაღალი გასტრონომიული და ადამიანების დამაკავშირებელი თვისებებით და მოუხდება როგორც საოჯახო სადილს ასევე მეგობრების შეხვედრას ყვილეს დაფის თანხლებით.
რქაწითელი 2022 წელი, ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
მშრალი ქარვისფერი უმაღლესი ხარისხის ქვევრის ღვინო. დუღილი და შემდგომი მაცერაცია ჭაჭა-კლარტზე 7 თვის განმავლობაში. მაღალი მინერალიზაცია და მსუბუქი ტექსტურა, ელეგანტური სხეული. განსხვავებული არომატები და გემოს გამორჩეული დასრულება.
საფერავი 2023 წელი, ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
წითელი მშრალი ღვინო საფერავი 2021. პრემიუმ კლასის ღვინო გამორჩეული ძლიერი არომარებით, მკვეთრი გამორჩეული გემოებით და გემოს ხანგრძლივი დაბოლოებით. გემოში სჭარბობს ალუბლის, შავი პილპის და ქლიავის ჩირის არომატები. საშუალოსხეული და მაღალი ტიტრული მჭავიანობა ხაზს ესვამს ღვინის მაღალ გასტრონომიულ თვისებებს.
რქაწითელი-მწვანე 2023 წელი, ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
მშრალი ქარვისფერი უმაღლესი ხარისხის ქვევრის ღვინო. დუღილი და შემდგომი მაცერაცია ჭაჭა-კლარტზე 7 თვის განმავლობაში. შემოდგომის გამხმარი ფოთლებისა და თამბაქოს არომატები. ნებისმიერ ბუფეტის დაუვიწყარს ხდის.
რქაწითელი 2023 წელი, ქვევრი
ჩიტოს ღვინო
მშრალი ქარვისფერი უმაღლესი ხარისხის ქვევრის ღვინო. დუღილი და შემდგომი მაცერაცია ჭაჭა-კლარტზე 7 თვის განმავლობაში. მაღალი მინერალიზაცია და მსუბუქი ტექსტურა, ელეგანტური სხეული. განსხვავებული არომატები და გემოს გამორჩეული დასრულება.
- ბუნებრივი მეღვინეობა ქვევრში 7-9 თვის განმავლობაში
- ყურძენი მხოლოდ კომპანიის საკუთარი ვენახებიდან კახეთში, სოფელ ვაჩნაძიანში
- მუკუზნის იდეალური მიკროზონა საფერავის და ქარვისფერი ღვინოებისთვის
- თეთრყურძნიანი ვაზის ჯიშებში შედის რქაწითელი, მწვანე, ქისი და ხიხვი
- მხოლოდ ორგანული პრეპარატები გამოიყენება ვენახის მოვლისთვის
- ტერუარში ფლორის ბუნებრივი მრავალფეროვნების გაშენება
- მეღვინეობაში გამოყენებული ბიოდინამიკური მეთოდები ბუნებასთან კომუნიკაციაზე.
Chito’s Gvino არის ბუნებრივი ღვინის ასოციაციის წევრი. კომპანია აწარმოებს წელიწადში 10000 ბოთლამდე. ჩიტოს ღვინო იყიდება: საფრანგეთი, აშშ, დანია, ლატვია, ისრაილი. ყოველწლიურად ჩვენი ღვინო გადის დეგუსტაციას და იყიდება ნიუ იორკის ერთ ერთ ყველაზე ცნობილ ღვინის ბარში Vinyl Wine. ასევე 2021 წლის მოსავლის საფერავმა მოიპოვა ოქროს მედალი საერთაშორისო კონკურსზე.